Keçiboynuzunun Faydaları;
✨Keçiboynuzunun faydaları; Sinir sistemini korur, yeniler, Dolayısıyla strese karşı direnci artırır. Hasar görmüş hücreleri onarır ve bu hücrelerin işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmelerine olanak tanır. Bu sayede bağışıklık sistemi güçlenir ve vücut direnç kazanır.
✨İştah düzenleyici olup harika bir ara öğündür.
✨Beyin hücrelerinin yenilenmesinde etkindir, hafızayı güçlendirir, konsantrasyonu artırır.
✨Diş ve diş eti hastalıklarıyla savaşır.
✨Yüksek fosfor, potasyum ve kalsiyum içeriği sayesinde kemik erimesiyle sizin yerinize savaşır. 😉
✨Akciğerleri temizleyici özelliği vardır. Hasarlı hücreleri onarır. Öksürüğe iyi gelir. Sigara gibi akciğerlerin yapısına zarar verebilecek maddelerin bu zararlı etkilerinin önüne geçer. Daha sağlıklı bir şekilde nefes alıp vermeyi mümkün kılar.
✨Serbest radikallerle mücadele eden güçlü bir antioksidan niteliğindedir. Yoğun lifli içeriğiyle midenin kuvvetlenmesini ve sindirim sistemindeki işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Bağırsaklarda meydana gelmesi muhtemel enfeksiyonlara karşı koruyucu bir rol üstlenir. Midenin kuvvetlenmesinde etkin olup bağırsak enfeksiyonlarından koruyucudur.
NOT: Sindirim sisteminde meydana gelen çeşitli problemlerin tedavisine yardımcı olur. Özellikle ishalin kesilmesine önemli ölçüde etki eder. İshal tedavisi için yetişkinlerin yanı sıra çocukların da keçiboynuzu tüketmesinde bir sakınca yoktur.
✨İçerdiği beta-karoten sayesinde serbest radikal düşmanıdır, antikanserojendir.
✨İçerdiği lifler sayesinde LDL seviyesini azaltır. Kalp damarlarını açar, kalbi rahatlatır.
✨İyi bir antioksidan olması sebebiyle metabolizma hastalıklarıyla mücadele içindedir.
✨Genelde kış aylarında tüketilme sebebi; antibakteriyel ve antiallerjik olan galik asit sayesinde astım hastalıklarına ve bronşite iyi gelmesidir.
✨Tüm bunların yanında keçiboynuzunun faydaları ndan biri güçlü bir afrodizyak olması da cabası.
NOT: Tatlı krizlerine birebirdir. Özellikle regl dönemlerinde etkin tavsiyemdir.
NOT: Keçiboynuzu veya harnup, baklagiller familyasından olup Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü yerlerde doğal olarak yetişen ve baklaları yenen, herdem yeşil çalı ya da ağaç formunda olan bir bitki türü.
Keçiboynuzunun Olası Zararları
Keçiboynuzu, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Bu açıdan birçok hastalığının şifası niteliğindedir ancak bazı durumlarda yanlış ya da aşırı tüketimi dolayısıyla kimi yan etkilerin ortaya çıkması olasıdır.